15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Συνάντηση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη με την ECTAA

Το προεδρείο του κορυφαίου φορέα στον ευρωπαϊκό οργανωμένο τουρισμό, της ECTAA, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, σε μια συμβολική, λιτή εκδήλωση για τον Αθηναϊκό τουρισμό, παρουσία εκπροσώπων της FedHATTA και του ΗΑΤΤΑ.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη, συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ του δήμου Αθηναίων κ. Επαμεινώνδας Μούσιος και η επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΑΤΑ Δήμου Αθηναίων κ. Αλεξία Παναγιωτοπούλου, ενώ την ECTAA εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της κ. Frank Oostdam, ο Γενικός Γραμματέας κ. Eric Dresin, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας κ. Christina Russe και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Boris Zgomba, Daniela Stoeva και Heli Maki Franti. Παράλληλα, από την πλευρά της FedHATTA και του ΗΑΤΤΑ, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Γενικός Γραμματέας της FedHATTΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού ECTAA και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», κ. Νικόλας Κελαϊδίτης και ο αναπληρωματικός Γενικός Γραμματέας της FedHATTA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ECTAA, κ. Μάριος Καμμένος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν το σύγχρονο τουριστικό πρόσωπο της Αθήνας, τις προκλήσεις που θέτουν οι νέες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό και τις τουριστικές υποδομές της πόλης.

Ο κ. Τσιλίδης, δήλωσε: “Για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, έκανε πράξη την υπόσχεση που μας είχε δώσει στην προηγούμενη συνάντησή μας.
Υποδέχθηκε με ζεστασιά τους Ευρωπαίου εταίρους μας του οργανωμένου τουρισμού, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη συνάντηση και ήδη ετοιμάζουν ιδιαίτερα προγράμματα διακοπών για city break που αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την επισκεψιμότητα της Αθήνας.
Οι εκπρόσωποι της ECTAA ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον δήμαρχο ενόψει της αναμέτρησής του στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και εξέφρασαν την αμέριστη στήριξή τους στον Νικόλα Κελαϊδίτη που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κώστα Μπακογιάννη”.

Από την πλευρά του, ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε: “Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη απαιτεί συστηματική παρακολούθηση, συνεργασία και δέσμευση από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Αθήνα θα παραμείνει μια βιώσιμη τουριστική πόλη που προσφέρει ποιοτικές εμπειρίες στους επισκέπτες της και ευημερία στους κατοίκους της.
Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια έχουμε την τιμή να συμμετέχουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι της FedHATTA και του ΗΑΤΤΑ”.

Το προεδρείο και αντιπροσωπεία μελών της ECTAA βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν το εξαμηνιαίο συνέδριο του φορέα, το οποίο πραγματοποιείται στην Ελληνική πρωτεύουσα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να θέσει, για άλλη μια φορά, την Αθήνα και την Ελλάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον Ευρωπαϊκό τουρισμό αλλά και να συμβάλλει στην  περαιτέρω ενίσχυση της χώρας μας και της πρωτεύουσάς της ως προορισμών στην ατζέντα των επαγγελματιών του τουρισμού της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ