14.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Αθήνα Ψηλά» στις Επενδύσεις και στον Τουρισμό

Ν. Κελαϊδίτης: «Πρώτιστο μέλημα τα οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία και τους κατοίκους»

Σειρά ουσιαστικών επαφών με φορείς από τον κλάδο του τουρισμού και της αγοράς ακινήτων της Αθήνας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, με επίκεντρο την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας της πρωτεύουσας.

Ο κ. Κελαϊδίτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα που εκκρεμούν στον Αθηναϊκό τουρισμό, για τις πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και για τρόπους ομαλής συνύπαρξης των κατοίκων με τους τουρίστες της πόλης. Παράλληλα, ενημερώθηκε και για το πώς οι νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα της πρωτεύουσας και θα συνεισφέρουν σε μια καλύτερη εμπειρία τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων της.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, ο Νικόλας Κελαϊδίτης συζήτησε σοβαρά θέματα του κλάδου των ξενοδοχείων με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, κο Ευγένιο Βασιλικό, και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κο Γρηγόρη Τάσιο. Τα θέματα στα οποία δόθηκε έμφαση κατά την συζήτηση, ήταν ο ειδικός φόρος διαμονής που βαρύνει τον επισκέπτη, η ανάγκη καλλωπισμού της πόλης, η διευκόλυνση της στάθμευσης και από-επιβίβασης τουριστών σε ενδεδειγμένα σημεία της Αθήνας – θέματα που εάν επιλυθούν θα διευκολύνουν τη διαμονή των επισκεπτών της πρωτεύουσας –  αλλά και το θέμα των δημοτικών τελών αναφορικά με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στην συνέχεια ο κ. Κελαϊδίτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής κο Λευτέρη Ποταμιάνο, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που αφορούν τις επενδύσεις ακινήτων στην πρωτεύουσα και πώς αυτές θα τονώσουν τον τουρισμό στην πόλη, αναδεικνύοντας εντονότερα την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας ως διεθνούς προορισμού.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους εκπροσώπους των φορέων, ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε: «Από την θέση μου ως Πρόεδρος του μακροβιότερου Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της χώρας, του ΗΑΤΤΑ, έχω αφουγκραστεί τις ανάγκες των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα σημεία εκείνα που, εάν βελτιωθούν ή οργανωθούν κατάλληλα, θα αποτελέσουν το έναυσμα για ένα Αύριο πολύ πιο λειτουργικό και με άμεση θετική επίπτωση σε όλους μας. Η Αθήνα είναι μια πόλη που προτιμούν όλο και περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, αλλά τα έργα μας απευθύνονται πρωτίστως στους κατοίκους της, και στόχος μας είναι τα οφέλη αυτών να διαχέονται στην τοπική οικονομία και στους Αθηναίους πολίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ