29.4 C
Athens
Τετάρτη, 7 Αυγούστου, 2024
spot_img

Έναρξη συγκέντρωσης πόρων για το πρώτο δασικό προσβάσιμο μονοπάτι πεζοπορίας στην Ελλάδα

Μονοπάτι Κινητικότητας Πάρνηθας

Η σύμπραξη της Access to Nature ΑΜΚΕ με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της εκστρατείας συγκέντρωσης πόρων για το Πρώτο Δασικό Προσβάσιμο Μονοπάτι Πεζοπορίας στην Ελλάδα, το Μονοπάτι Κινητικότητας Πάρνηθας!

Το Μονοπάτι Κινητικότητας θα βρίσκεται στην Πάρνηθα, κοντά στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μπάφι, ειδικά διαμορφωμένο για να είναι προσβάσιμο από άτομα με αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να απολαύσουν τη φύση και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Το μονοπάτι θα προάγει τη σωματική και την ψυχική υγεία, θα ενισχύει την κοινωνική ένταξη οπότε και θα προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον.

Μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες, επιμονή και προσπάθεια, έχοντας μελετήσει ενδελεχώς τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σχετικών μονοπατιών και τις καλές διεθνείς πρακτικές, προχωρήσαμε σε ανάθεση μελέτης σε έμπειρη δασοτεχνική εταιρεία με τη ευγενική χορηγία της εταιρείας LDK και ακολουθήσαμε τα αναγκαία βήματα εξασφάλισης αδειοδοτήσεων. Έτσι καταφέραμε να διαθέτουμε τώρα όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές: την έγκριση του Δασαρχείου Πάρνηθας, την έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τη γνωμοδότηση της ΣΕΠΟΔ (Συμβουλευτική Επιτροπή Πεζοπορικών Ορειβατικών Δραστηριοτήτων), ενώ έχει επιβεβαιωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ότι δεν απαιτείται επιπρόσθετη περιβαλλοντική μελέτη.

Για να γίνει το όραμα πραγματικότητα και να υλοποιήσουμε το έργο, το απαιτούμενο ποσό ανέρχεται στα 150.000€ ώστε το μονοπάτι να παραδοθεί ολοκληρωμένο και ασφαλές στη διαχείριση του Δασαρχείου Πάρνηθας.

Ακούστε & δείτε μας στο βίντεο https://youtu.be/EPc88PAm2fA.

Αναλυτικές πληροφορίες για το μονοπάτι και τη σύμπραξη, στο
https://path.accesstonature.eu/

Συμπορευτές μας στη διαδρομή αυτή έχουν ήδη γίνει οι εταιρείες Trekking Hellas, LDK, Δημήτριος Τσιμπίδης και Flare. Προσκαλούμε και εσάς να συμβάλλετε, όπως και όσο μπορείτε, για να καταφέρουμε όλοι μαζί το στόχο! Κάθε συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, θα βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι όπου όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να απολαύσουν τη φύση!

Τρόποι συνεισφοράς είναι οι διαδικτυακές (ατομικές/εταιρικές) δωρεές μέσω crowdfunding campaign (https://shorturl.at/vjXaY) ή/και οι εταιρικές χορηγίες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να προωθήσουμε την κατασκευή προσβάσιμων μονοπατιών σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο μονοπατιών χωρίς αποκλεισμούς. Η υποστήριξή σας θα βοηθήσει στην κατασκευή του Μονοπατιού Κινητικότητας Πάρνηθας και θα υποστηρίξει την προσβασιμότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Μαζί, μπορούμε να χαράξουμε ένα μονοπάτι για όλους!

Επικοινωνήστε μαζί μας: info@accesstonature.eu & +30 697 340 7471 (Στέφανος Σιδηρόπουλος, νόμιμος εκπρόσωπος της Access to Nature)

Με ενθουσιασμό & χαρά
Η ομάδα της Access to Nature

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ