15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σύστημα Εισόδου – Εξόδου / EES Entry-Exit System

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ!  –  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!
Υποχρεωτική εγγραφή μεταφορέων επιβατών εκτός χώρου Schengen

Σε συνέχεια της από 8 Φεβρουαρίου 2022 σχετικής ενημέρωσής μας, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση όλων των μεταφορέων που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές προσώπων εκτός χώρου Schengen να εγγραφούν στη σχετική διαδικτυακή διαδικασία (έντυπο εγγραφής μεταφορέα), κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 παρ. 3 του Κανονισμού ΕΕ 2017/2226, για την περίπτωση που δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην εγγραφή τους.

Η αρχική προθεσμία έληγε στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Το σύστημα EES θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με νεότερο έγγραφό του, επισημαίνει και πάλι την ανάγκη εγγραφής στο σύστημα και την σχετική προετοιμασία όλων των ενδιαφερομένων πριν την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του Συστήματος Εισόδου-Εξόδου EES.

Σύντομες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής θα βρείτε ΕΔΩ.

Όπως ενημερώνει το Υπουργείο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές εκτός χωρών Schengen, όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος, θα είναι σε θέση να ελέγχουν ότι η visa των ανθρώπων που μεταφέρουν είναι εντάξει και θα είναι υποχρεωμένες για ηλεκτρονική αποστολή συγκεκριμένων στοιχείων επιβατών (διαβατήριο και διαδρομή) μέσω του συστήματος πριν την επιβίβασή τους στο όχημα.

Επιπλέον, οι εγγεγραμμένοι στο σύστημα Εισόδου-Εξόδου EES Entry-Exit System δεν θα υφίστανται τις κυρώσεις του άρθρου 30 του ν.4251/2014, διότι θα είναι σε θέση να ελέγξουν αν κάποια δικαιολογητικά των επιβατών που μεταφέρουν είναι γνήσια ή πλαστά.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε όποια προβλήματα τυχόν παρατηρηθούν, ώστε να τα μεταφέρουμε στην αρμόδια Υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ