14.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Προϋποθέσεις Εισόδου στη χώρα

Στην Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 6757/05.02.2022 (ΦΕΚ Β 431) περιλαμβάνονται οι «Προϋποθέσεις εισόδου στη Χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» για το χρονικό διάστημα από τις 07 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τις 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Με αυτή την Κ.Υ.Α. καταργείται η γενική απαγόρευση εισόδου στη χώρα με τις εξαιρέσεις που γνωρίζαμε, και στο εξής επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα ταξιδιωτών από όλες τις χώρες, με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF πριν από την άφιξή τους.
  2. Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις τριάντα τρεις (33) χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ (European Union Digital Covid Certificate, EUDCC), δηλαδή: Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελβετία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ισραήλ, «Κινεζική Ταϊπέι (δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα)», Λιχτενστάιν, Λίβανος, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τόγκο, Τουρκία, Τυνησία, Φερόες Νήσοι, εισέρχονται στη χώρα με την επίδειξη Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, δηλαδή εναλλακτικά:α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού: (αα) αφού έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και όχι περισσότερο από εννέα (9) μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού ή (αβ) χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση. ήβ) πιστοποιητικού νόσησης κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test). Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Νόσησης εκδίδεται δεκατέσσερις (14) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες από αυτόν. ήγ) πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος, εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εντός είκοσι τεσσάρων ωρών (24) πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  3. Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από όλα τα υπόλοιπα κράτη, εκτός από τα παραπάνω αναφερόμενα, επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή, εναλλακτικά, έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Μέτρα προστασίας κατά Covid-19 από 07 έως 14/02/2022

Στην  Κ.Υ.Α. υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 6756/05.02.2022  (ΦΕΚ Β 430) περιέχονται τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Χωρίς αλλαγές από τα ήδη γνωστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ