15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, με δεδομένο το γεγονός ότι ο αριθμός των μεταναστών από τα Νοτιοανατολικά προς τη Δύση και τα Βορειοδυτικά αυξάνεται αισθητά και πολύ γρήγορα, επανέρχονται προσωρινά οι συνοριακοί έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Τσεχίας και Σλοβακίας.

Με βάση πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε, η Τσεχική Δημοκρατία θα επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους με τη Σλοβακία από τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 (00:00). Το μέτρο αυτό θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου 2022 (23:59).

Η κυβέρνηση της Τσεχίας μπορεί να παρατείνει την ισχύ αυτού του μέτρου ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα είναι δυνατή η διέλευση των κρατικών συνόρων μεταξύ Τσεχικής Δημοκρατίας και Σλοβακίας μόνο σε επιλεγμένο BCP (Border Control Post). Έλεγχοι θα γίνονται σε όλο το μήκος των συνόρων. Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των συνόρων από άλλό σημείο.

Σε αυτό το link (προς το παρόν μόνο στα Τσεχικά), μπορείτε να δείτε χάρτη και λίστα με επιτρεπόμενα BCP:  Znovuzavedení kontroly na hranicích se Slovenskem – Ministerstvo vnitra České republiky (mvcr.cz)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ