12.5 C
Athens
Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέο μέτρο ανακούφισης των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και την Ουκρανία

Με το άρθρο 15 του Ν. 4997/2022 «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 219/25.11.2022) παρέχεται νέα σημαντική ανακούφιση για τα τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αυτό, «ασφαλιστικές εισφορές, τρέχουσες και καθυστερούμενες, προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), οι οποίες οφείλονται από τα γραφεία αυτά, ρυθμίζονται ως εξής:
α) Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α., περιόδου απασχόλησης μέχρι την 30ή.6.2022, μαζί με τα πρόσθετα τέλη, τόκους και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις της ίδιας ημερομηνίας, κεφαλαιοποιούνται.
β) Αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. για το χρονικό διάστημα από την 1η.7.2022 μέχρι και την 31η.5.2023, χωρίς τον υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών και άλλων προσαυξήσεων.

Οι λεπτομέρειες για την εξόφληση των συγκεκριμένων οφειλών περιέχονται στο ίδιο άρθρο.

Σύμφωνα με σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς την Ομοσπονδία FedHATTA, η οποία από την αρχή της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης ακούραστα εξακολουθεί να διεκδικεί μέτρα στήριξης για τα συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία, αναμένεται και διάταξη για την στήριξη του δωδεκάμηνης απασχόλησης μόνιμου προσωπικού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ