14.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η ECTAA χαιρετίζει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τον Covid-19, η οποία είναι ευνοϊκή για την τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία

O HATTA, μέλος της ECTAA, συνεργάζεται στενά με τον Ευρωπαϊκό σύνδεσμο -και με όλα τα μέλη του- από την αρχή αυτής της δύσκολης κατάστασης, προκειμένου να επισημανθούν όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού λόγω της πανδημίας του Covid-19 και να αναζητηθούν άμεσα οι καταλληλότερες λύσεις, που θα επιτρέψουν στον κλάδο να συνεχίσει να υπάρχει και να ανταποκρίνεται στο ρόλο και στις υποχρεώσεις του απέναντι στους καταναλωτές.

Στηρίζει δε και την άσκηση πίεσης από μέρους της ECTAA προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προς κάθε άλλο αρμόδιο όργανο για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, η οποία έχει πολλαπλά αποτελέσματα, ένα από τα οποία είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση, από οικονομική άποψη, του Covid-19, όσον αφορά τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΗΑΤΤΑ δημοσιεύει το παρακάτω δελτίο τύπου της ECTAA και προωθεί την ως άνω Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς γνώση κάθε ενδιαφερόμενου.

Θα επανερχόμαστε με νεότερα, κάθε φορά που προκύπτουν.

Η ECTAA χαιρετίζει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά τον Covid-19, η οποία είναι ευνοϊκή για την τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία

Ενώ οι επιπτώσεις της επιδημίας του Covid-19 δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν, οι ζημίες στον ταξιδιωτικό κλάδο είναι τεράστιες. Αυτό αναγνωρίστηκε επίσημα εχθές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην συντονισμένη οικονομική απάντησή της στην πανδημία.

Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2020. Η δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας Ανακοίνωσης, με την οποία προτείνεται μία συντονισμένη οικονομική απάντηση στην επιδημία του Covid-19, είναι μια θετική ανταπόκριση σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία. Η συγκεκριμένη Ανακοίνωση σκιαγραφεί την άμεση αντίδραση της Επιτροπής για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων του Covid-19. Αναγνωρίζει ότι, σήμερα, οι τομείς που πλήττονται περισσότερο είναι ο τομέας της υγείας, ο τουρισμός και οι μεταφορές, ιδιαίτερα η αεροπορική βιομηχανία.

Ο Pawel Niewiadomski, Πρόεδρος της ECTAA, δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να παρασχεθούν προσωρινά πακέτα βοήθειας, για να καταστεί εφικτό για τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα οικονομικής ρευστότητας. Μια τέτοιου είδους βοήθεια εξετάζεται αυτή τη στιγμή, και σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη χορηγηθεί, σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Η ECTAA εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση της Επιτροπής ότι οι κρατικές ενισχύσεις μπορούν να εισρεύσουν στις επιχειρήσεις μόλις εγκριθούν.»

Τα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, ως κεντρικό τμήμα της τουριστικής αλυσίδας, πιέζονται από όλες τις πλευρές: έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών για τους πελάτες τους και έχουν πληρώσει προκαταβολές ή έχουν εξοφλήσει παρόχους υπηρεσιών. Ωστόσο οι πελάτες ακυρώνουν τα ταξίδια τους και ζητούν επιστροφές χρημάτων, χωρίς τα τουριστικά γραφεία να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα χρήματα από τους προμηθευτές των υπηρεσιών. Παράλληλα δε, οι πελάτες δεν προβαίνουν σε νέες κρατήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικών περιορισμών στη ρευστότητα είναι απαραίτητα και επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας χωρίς οποιεσδήποτε οικονομικές συνέπειες για τους ταξιδιώτες. Η ECTAA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή, για την εξεύρεση κατάλληλων μέτρων ανακούφισης για τα τουριστικά γραφεία και τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών.


Η ECTAA συγκεντρώνει τους εθνικούς Συνδέσμους τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών 29 ευρωπαϊκών χωρών και αντιπροσωπεύει περίπου 80.000 επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ