11.7 C
Athens
Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ελλάδα: Προτιμώμενος Προορισμός της ECTAA για το 2022

Ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) είναι μέλος της ECTAA και, ως εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, κοινοποιεί το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.


Ενώ το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον παραμένει δύσκολο για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, το 2022 ελπίζουμε ότι θα είναι συνώνυμο της ανάκαμψης για τα ταξίδια και τον τουρισμό στην Ευρώπη. Για να γίνουν πραγματικότητα οι ελπίδες, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η ECTAA υπέγραψαν συμφωνία για να γίνει η Ελλάδα ο Προτιμώμενος Προορισμός της ευρωπαϊκής Ένωσης τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών.

Βρυξέλλες, 8 Απριλίου 2022. Με τη συμφωνία αυτή, η ECTAA δεσμεύεται να προωθήσει την Ελλάδα ως τον Προτιμώμενο Προορισμό της στα 70.000 τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, με έμφαση στους εγκάρδιους και φιλόξενους κατοίκους, τις εκπληκτικές ακτές, τα όμορφα νησιά, τη νόστιμη κουζίνα και την υψηλής ποιότητας τουριστική υποδομή, που προσφέρουν αξέχαστες διακοπές όλο το χρόνο: Το #AllYouWantIsGreece θα γίνει οικείο σε πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης εκτός Ελλάδας στο πρόγραμμα προώθησης ταξιδιών και τουρισμού, ενισχύοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους Ευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες και στις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες.  Ο ΕΟΤ και η ECTAA θα συνεργαστούν για να αναδείξουν την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά και ως έναν από τους ασφαλέστερους.

«Είμαστε υπερήφανοι που ο ΕΟΤ εμπιστεύεται το πρόγραμμά μας για τον προτιμώμενο προορισμό της χρονιάς. Εργαζόμαστε μαζί για να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να παρουσιαστεί ξανά ως ένας ασφαλής, καινοτόμος και βιώσιμος προορισμός σε περίπου 70.000 ταξιδιωτικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Eric Drésin, Γενικός Γραμματέας της ECTAA.

Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται πολλές δραστηριότητες. Αυτές περιλαμβάνουν δράσεις που στοχεύουν στην καθιέρωση της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού.  Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και των παρόχων τουριστικών υπηρεσιών να καταστήσουν την Ελλάδα βιώσιμο προορισμό.  Τους επόμενους μήνες, η ECTAA και ο ΕΟΤ θα ρίξουν φως σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί πρόσφατα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κυρίως κατά τη διάρκεια μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων για ταξιδιωτικούς πράκτορες, που θα λάβουν χώρα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η Ελλάδα είναι ένας συναρπαστικός μεσογειακός προορισμός διακοπών για όλο το χρόνο. Η ECTAA ανυπομονεί να πραγματοποιήσει την εξαμηνιαία συνάντησή της τον Νοέμβριο στην Κρήτη, μία ευκαιρία για τους εθνικούς αντιπροσώπους της να εξοικειωθούν με την τουριστική εμπειρία εκτός θερινής περιόδου και πιθανότατα να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν μελλοντικά συνέδρια τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών στην Ελλάδα.

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά να έρθουν καλύτερες μέρες. Τώρα που η αναμονή έχει σχεδόν τελειώσει, το όνειρο για εξατομικευμένη διαμονή στην Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει: για αναψυχή, για διακοπές, για ένα εκτεταμένο Σαββατοκύριακο, για επαγγελματικούς λόγους, για δουλειά ή απλά για ένα σύντομο ταξίδι, η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος!

Ο Eric Drésin επιβεβαίωσε: «παρά τις τρέχουσες αβεβαιότητες, ο τουριστικός τομέας και οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή των ταξιδιών. Ως Προτιμώμενος Προορισμός της ECTAA για το 2022, η ασφάλεια και η εγγύτητα της Ελλάδας ως προορισμού, η ποικιλομορφία και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της, και ασφαλώς η μαγευτική φύση, η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και η γαστρονομία, θα είναι το επίκεντρο των προσπαθειών προβολής μας.  Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει με επιτυχία περισσότερους ταξιδιώτες στην Ελλάδα».

Μάθετε περισσότερα από το https://www.visitgreece.gr/ και από το http://www.ectaa.eu


Σχετικά με την ECTAA
Η ECTAA αντιπροσωπεύει περίπου 70.000 τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και πωλούν τουριστικές υπηρεσίες μεταφοράς, διαμονής, αναψυχής και άλλες, καθώς και συνδυασμένα προϊόντα, σε πελάτες αναψυχής και επαγγελματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ SOCIAL

2,893ΥποστηρικτέςΚάντε Like
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ