Go
Thursday, September 24, 2020 ..:: Χερσαίες Μεταφορές * Επιτέλους τέλος στη σύγχυση με το έργο των οχημάτω ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


Επιτέλους τέλος στη σύγχυση με το έργο των οχημάτων των τουριστικών γραφείων!
 Μετά από αγώνα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, για να ξεκαθαριστούν ασάφειες του νόμου που διέπει τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα (mini van) με οδηγό των τουριστικών γραφείων, επιτέλους το Υπουργείο Τουρισμού θέτει οριστικά τέλος στην εσφαλμένη αντίληψη ότι τα συγκεκριμένα οχήματα των τουριστικών γραφείων, που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των οργανωμένων ταξιδιών τους, υπόκεινται στην υποχρέωση της ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών για κάθε σχετική διαδρομή τους.

Σε διευκρινιστική του εγκύκλιο, το Υπουργείο σημειώνει ότι τα οχήματα των τουριστικών γραφείων δεν υπόκεινται στην υποχρέωση της ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών για κάθε διαδρομή (καθώς και στην ελάχιστη χρέωση των 180€ ανά διαδρομή), τα οποία ισχύουν για τα ολικά εκμισθούμενα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό (δηλαδή τα ενοικιαζόμενα οχήματα).

Όπως είναι γνωστό, τα οχήματα των τουριστικών γραφείων μεταφέρουν τους πελάτες τους χωρίς κόμιστρο, σύμφωνα με το τυπικά προκαθορισμένο και προπληρωμένο πρόγραμμα του οργανωμένου ταξιδιού τους που διαρκεί συνολικά τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες, όπως αυτό αποτυπώνεται στις διατακτικές ταξιδιού/μεταφοράς (voucher) που εκδίδονται από το τουριστικό γραφείο.

Πρόκειται ολοφάνερα για εντελώς διαφορετική κατηγορία οχημάτων με οδηγό, που δεν έχει καμία σχέση με το έργο των ταξί ή το έργο των γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων (με ή χωρίς οδηγό).

Ο νομοθέτης έχει εσφαλμένα προβλέψει ελάχιστη διάρκεια τριών (3) ωρών και για την υπηρεσία μεταφοράς που παρέχεται με τα οχήματα των τουριστικών γραφείων στους πελάτες των οργανωμένων ταξιδιών τους, όμως το Υπουργείο Τουρισμού, με την διευκρινιστική του εγκύκλιο -και μέχρι να επιτευχθεί η διόρθωση του νόμου- θέτει το θέμα στη σωστή του βάση, αποσαφηνίζοντας ότι:
«Οι μεταφορές που πραγματοποιούνται σε εφαρμογή των διατάξεων της υποπερίπτωσης 5Α της υποπαραγράφου Η.2 του ν. 4093/2012 δεν υπόκεινται στον περιορισμό της ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών με τον τρόπο που αυτό ισχύει για την εκμίσθωση οχημάτων με οδηγό της περίπτωσης 1 της ίδιας υποπαραγράφου, ήτοι δεν εφαρμόζεται η ελάχιστη διάρκεια των τριών (3) ωρών για κάθε μια διαδρομή-μεταφορά αλλά για το σύνολο των υπηρεσιών μεταφοράς με οδηγό που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των ταξιδιωτών, ως εξάλλου δεν εφαρμόζεται το ελάχιστο μίσθωμα της υπ' αριθμ. 15732/13.11.2012 κ.υ.α. (Β’ 3053), όπως ισχύει».

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Η ασάφεια αυτή προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στα τουριστικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αγκυλώνοντας, άνευ λόγου, την εξυπηρέτηση των τουριστών της χώρας μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η λειτουργία των γραφείων ταξιδίων, των βασικών διακινητών του τουρισμού παγκοσμίως, είναι απαράδεκτο να κωλύεται με διατάξεις που δε χρησιμεύουν σε τίποτα, αλλά αντίθετα προβάλλουν εμπόδια σε μια υγιή αγορά, και που δε λαμβάνουν υπόψη την πολύτιμη συμβολή του κλάδου στην οικονομία της χώρας».
 

 

 

 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack

Android cihazlariniz icin apk uygulamalar indir yapabileceginiz site sizleri beklemektedir. apk oyun indir
En guzel bayanlar ile seks sohbet numara adreslerini hemen arayarak eglenin. Eger o adresteki bayanlari begenmez iseniz sex hatti sitesini kontrol edebilirsiniz sohbet hatları
Hd ve donmadan mobil porno izlemek isterseniz hemen sitemize bekliyoruz.