Go
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 ..:: Εισερχόμενος Τουρισμός * Μουσεία & Αρχαιολογικοί Χώροι * Ωράρια Λειτουργίας * Θερινό/Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


Τροποποίηση ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 

Σας ενημερώνουμε ότι τροποποιείται για λόγους ασφαλείας το ισχύον διευρυμένο ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, ώστε να μην υπερβαίνει τον χρόνο δύσης του ηλίου. Στο πλαίσιο αυτό, στο σύνολο των οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, καθώς και στα μουσεία που περιλαμβάνονται σε αυτούς, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται για το μήνα Σεπτέμβριο 8:00-19:00 και για τον μήνα Οκτώβριο 8:00-18:00
 

 

Λειτουργία Αρχ. Χώρων σε συνθήκες καύσωνα
 

Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης σήμερα Τρίτη 08/08/17,
θα λειτουργήσει κανονικά 


Μετά από σύγχυση που επικράτησε εξαιτίας λανθασμένων πληροφοριών για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης, η Ομοσπονδία FEDHATTA, ανακοινώνει πως ο Χώρος θα λειτουργήσει κανονικά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι θερμοκρασίες σήμερα δεν θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτρέπει στους υπαλλήλους των υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου να απέχουν από την υπηρεσία τους είτε γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε γιατί οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών κρίνουν ότι υφίσταται θέμα υγείας και ασφάλειας λόγω των ειδικών συνθηκών.

Θα σας ενημερώσουμε εφόσον υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
 

 

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων λόγω καύσωνα, 2017
 

Καλοκαίρι 2017


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο ΗΑΤΤΑ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία FEDHATTA είναι σε επικοινωνία με τα Υπουργεία Πολιτισμού & Τουρισμού σχετικά με τις αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων που προκύπτουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Καθώς αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που προκαλεί αυτή η αλλαγή στη λειτουργία των τουριστικών γραφείων και κυρίως στην εξυπηρέτηση των πελατών μας αφού θα πρέπει να τροποποιήσουμε ανάλογα τα προγράμματα των εκδρομών, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις και να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση.

Θα πρέπει παράλληλα, να γίνει κατανοητό από όλους μας, πως η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να τροποποιήσει το ωράριο των Αρχαιολογικών Χώρων βασίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων Ν. 3850/10 και ότι δυστυχώς δεν μπορεί παρά να ανακοινώνεται αιφνίδια αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα καιρικά φαινόμενα. Υπόψη επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται και η άνεση και η ασφάλεια των επισκεπτών.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου και αυτή της Ομοσπονδίας www.fedhatta.gr για ανακοινώσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την καθημερινή μας λειτουργία.

Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.
 
Θερινό Ωράριο 2017
 

Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Μουσείων & Αρχ. Χώρων 2017


Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, το ωράριο λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων, των Μνημείων και των Μουσείων της χώρας έως και την 31η Οκτωβρίου καθορίζεται λεπτομερώς όπως φαίνεται στον συνημμένο πίνακα.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του κράτους. Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Τις λοιπές ημέρες αργίας για το προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ., δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος, τον Δεκαπενταύγουστο και την 28η Οκτωβρίου, οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με τον πίνακα. Όσα Μουσεία, Χώροι και Μνημεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα λόγω καθαρισμού, κατά τις ανωτέρω αργίες θα λειτουργούν κανονικά για το κοινό.
 
Kefi Tours
 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack