Go
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 ..:: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΛΑ ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
 


<Οι φορείς του κλάδου των τουριστικών γραφείων Ελλάδας και Κύπρου, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA), Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), συναντήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση στις δύο χώρες μετά τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 και να εξετάσουν την ανάληψη από κοινού δράσεων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού και στις δύο χώρες.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς οι κ.κ.: Λύσανδρος Τσιλίδης (Πρόεδρος FedHATTA), Νικόλαος Κελαϊδίτης (Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ) και Μάριος Καμμένος (Αντιπρόεδρος HATTA και Ταμίας ECTAA), και από κυπριακής πλευράς οι κ.κ.: Βασίλης Σταματάρης (Πρόεδρος ACTA), Χρίστος Άσπρου (Αντιπρόεδρος Εισερχόμενου Τουρισμού), Αλέκος Παπάς (Αντιπρόεδρος Εξερχόμενου Τουρισμού), Βίκτωρ Μαντοβάνη (Επίτιμος Πρόεδρος) και Γιάννης Μιχαηλίδης (Γενικός Διευθυντής).

Οι φορείς ΗΑΤΤΑ και ACTA έχουν στενή συνεργασία και στο πλαίσιο της ECTAA, του ομοσπονδιακού φορέα των τουριστικών γραφείων και των διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών όλης της Ευρώπης, στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του κλάδου πανευρωπαϊκά, οι οποίες προωθούνται για θεσμοθέτηση -πολύ συχνά με επιτυχία- στα όργανα της ΕΕ, με τα οποία η ECTAA συνεργάζεται πολύ στενά.

Οι δύο χώρες, όπως είναι γνωστό, έχουν μεταξύ τους πολύ ισχυρούς δεσμούς γλώσσας, θρησκείας και ιστορίας, ενώ είναι οι πλέον γειτονικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο.  Αυτό τους παρέχει το πλεονέκτημα να μπορούν να συνεργαστούν για την προώθησή του τουριστικού προϊόντος τους ως ένας τουριστικός προορισμός και οι συνομιλητές αποφάσισαν να επιχειρήσουν να το κάνουν πράξη στην δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία πρέπει να οδηγήσει στην επόμενη ημέρα για τον τουρισμό και των δύο.

Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική, καθώς δεν συνδέονται με άλλον τρόπο. Δεδομένου δε ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν με επιτυχία την πανδημία του Covid-19, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, τα τουριστικά γραφεία, και ιδιαίτερα οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, της Κύπρου προσβλέπουν στο γρήγορο άνοιγμα των αεροδρομίων της χώρας, έτσι ώστε να συνδεθούν με τα ελληνικά αεροδρόμια και να επιδιώξουν να αυξήσουν τη ζήτηση των επισκεπτών τους μέσω αυτών.

Έχοντας ως βάση την συνεργασία τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EMTTAAS (East Mediterranean Travel & Tourist Agents Associations Synergies), όπου με τριμερείς -προς το παρόν- συμφωνίες, στο πρότυπο των αντίστοιχων διακρατικών, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ επιχειρούν να αναπτύξουν συνέργειες και κοινά ταξιδιωτικά πακέτα, έτσι ώστε ο τουρισμός στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να αποβεί επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η ζήτηση μπορεί να εκκινήσει ξανά μέσω κοινών προγραμμάτων διακίνησης τουριστών μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, αλλά και άλλων.

Συμφωνήθηκε οι ιδέες και οι προτάσεις που ακούστηκαν να προωθηθούν στους Υπουργούς Τουρισμού των δύο χωρών και να ζητηθεί η υποστήριξή τους για την υλοποίησή τους.
Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση φορείς θα συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη του τουρισμού της περιοχής και για την επιστροφή του στα προ της κρίσης επίπεδα, αλλά και την συνεργασία τους και μετά από αυτό το χρονικό σημείο.

 

 

 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack

Android cihazlariniz icin apk uygulamalar indir yapabileceginiz site sizleri beklemektedir. apk oyun indir
En guzel bayanlar ile seks sohbet numara adreslerini hemen arayarak eglenin. Eger o adresteki bayanlari begenmez iseniz sex hatti sitesini kontrol edebilirsiniz sohbet hatları
Hd ve donmadan mobil porno izlemek isterseniz hemen sitemize bekliyoruz.