Go
Wednesday, April 14, 2021 ..:: Δελτία Τύπου * Covid-19: Οι Υπουργοί Τουρισμού και η Επιτροπή πρέ ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


Covid-19: Οι Υπουργοί Τουρισμού και η Επιτροπή πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τα ταξίδια και τον τουρισμό
 


Ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) είναι μέλος της ECTAA και, ως εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, κοινοποιεί το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

Πριν από την άτυπη συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού την επόμενη εβδομάδα, η ECTAA καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να παρουσιάσουν ένα πιο ουσιαστικό πακέτο διάσωσης, μία συντονισμένη στρατηγική εξόδου από τον Covid-19 και ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης για τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2020. Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το κλείσιμο των συνόρων, που επιβλήθηκαν για να συμβάλλουν στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, σταμάτησαν τα ταξίδια και τον τουρισμό. Τα επίκεντρα του τουρισμού είναι έρημα, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια άδεια σαν στοιχειωμένα, τα αεροσκάφη σταθμευμένα στους αεροδιαδρόμους. Η δραστηριότητα ολόκληρης της βιομηχανίας του τουρισμού έχει ανασταλεί, με καταστροφικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μικρές ή μεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Οι Υπουργοί Τουρισμού συναντώνται τη Δευτέρα για μια άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου. Ήρθε η ώρα γι’ αυτούς, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Σύνδεσμο τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών, να αναλάβουν συντονισμένη δράση, καθώς το 80% των τουριστικών αφίξεων στην Ευρώπη προέρχονται από αγορές εντός της ΕΕ.

Τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι ο τομέας που έχει επηρεαστεί περισσότερο, καθώς είναι ο πρώτος που επλήγη και ένας από τους τελευταίους που θα βγουν από την κρίση του Covid-19, με τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος και τα μέτρα οικονομικής στήριξης είναι το κλειδί για την επιβίωση του κλάδου. Μέχρι στιγμής, όμως, τα μέτρα αυτά είναι λίγα και η βοήθεια δεν έχει φτάσει ακόμη στις επιχειρήσεις. «Χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική δέσμευση από τα Kράτη Mέλη προς αυτό τον σημαντικό τομέα, ο οποίος συνεισφέρει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και παρέχει 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Pawel Niewiadomski, Πρόεδρος της ECTAA.
Η ECTAA πιστεύει ακράδαντα ότι είναι καιρός η Επιτροπή και τα Kράτη Mέλη να καταρτίσουν, επιπλέον, ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης για την τουριστική βιομηχανία. Ο τουρισμός πρέπει να συνδέεται στέρεα με το «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάκαμψη που ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, κυρία von der Leyen. Οι Υπουργοί Τουρισμού θα πρέπει να συνεργαστούν και να συντονιστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να δουν πώς αυτό το σχέδιο ανάκαμψης μπορεί να εφαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο σε εθνικό επίπεδο, ώστε να επιτρέψει στον τομέα του τουρισμού να απογειωθεί και πάλι και να βοηθήσει τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο, ψηφιακό και καινοτόμο τουρισμό ».

«Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να εμποδίσει τους Υπουργούς Τουρισμού να θέσουν το ζήτημα των πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) στην Επιτροπή», πρόσθεσε ο Pawel Niewiadomski. «Ενώ οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα ήθελαν να επιστρέψουν τα χρήματά τους στους πελάτες τους, δεν υπάρχουν πλέον μετρητά στο σύστημα. Χρειάζεται μία ρεαλιστική λύση, που θα βοηθήσει τις ταξιδιωτικές εταιρείες να ξεπεράσουν την κρίση ρευστότητας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την προστασία των καταναλωτών ». Η ECTAA και πολλοί άλλοι ενδιαφερόμενοι ζητούν προσωρινή παρέκκλιση από τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες, έτσι ώστε να προσφέρουν voucher αντί της επιστροφής χρημάτων, τα οποία θα είναι ευέλικτα, θα επιστρέφεται το ποσό που αντιπροσωπεύουν στο τέλος της ισχύος τους και θα είναι εγγυημένα έναντι τυχόν αφερεγγυότητας της ταξιδιωτικής εταιρείας που τα εξέδωσε.

Ενώ η τουριστική βιομηχανία δεσμεύεται να εγγυηθεί στους καταναλωτές ότι θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η ECTAA καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να υιοθετήσουν μία κοινή προσέγγιση όσον αφορά τη σταδιακή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τους όρους επανεκκίνησης των ταξιδιών και του τουρισμού. Ο τουριστικός τομέας θα μπορούσε να αναπτύξει κοινές κατευθυντήριες γραμμές για θέματα όπως ο σεβασμός της κοινωνικής απόστασης και των κανόνων υγιεινής, αλλά πρέπει να αποφευχθεί η επιβολή διαφορετικών κανόνων σε διαφορετικές χώρες.
Ο Pawel Niewiadomski κατέληξε: «Βρισκόμαστε σε μία άνευ προηγουμένου κρίση. Πρέπει να σκεφτούμε με τρόπο έξω από τα συνηθισμένα. Χρειαζόμαστε δράσεις και τις χρειαζόμαστε τώρα. Διαφορετικά, πολλοί παράγοντες του τουρισμού θα εξαφανιστούν και ο ευρωπαϊκός τουρισμός θα συρρικνωθεί. Κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι από αυτό."


Η ECTAA συγκεντρώνει τους εθνικούς Συνδέσμους τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών 29 ευρωπαϊκών χωρών και εκπροσωπεί περίπου 80.000 τουριστικά γραφεία.

 

 
 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack

Android cihazlariniz icin apk uygulamalar indir yapabileceginiz site sizleri beklemektedir. apk oyun indir
En guzel bayanlar ile seks sohbet numara adreslerini hemen arayarak eglenin. Eger o adresteki bayanlari begenmez iseniz sex hatti sitesini kontrol edebilirsiniz sohbet hatları
Hd ve donmadan mobil porno izlemek isterseniz hemen sitemize bekliyoruz.