Go
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 ..:: Δελτία Τύπου * Τα ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


Τα ευρωπαϊκά τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών ζητούν ρεαλισμό και ευέλικτη εφαρμογή των κανόνων για την επιστροφή χρημάτων
 


Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής μας, επανερχόμαστε με το νεότερο δελτίο τύπου του ευρωπαϊκού μας οργάνου, της ECTAA, με το οποίο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για λογαριασμό του κλάδου των τουριστικών γραφείων όλης της Ευρώπης, ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων για τα οργανωμένα ταξίδια και σοβαρή στήριξη στις σοβαρά πληττόμενες από την πανδημία του Covid-19 επιχειρήσεις του τουρισμού γενικότερα./p>

Ο Covid-19 έχει φέρει τα ταξίδια και τον τουρισμό σε πλήρη στάση. Τα τουριστικά γραφεία και οι διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτρέψει μία πιο ευέλικτη εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για τα οργανωμένα ταξίδια.

Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2020. Κάθε μέρα, η επιδημία του Covid-19 επιβραδύνει κι άλλο την ευρωπαϊκή οικονομία. Οι αναπόφευκτες αποφάσεις για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωναϊού επηρεάζουν σοβαρά τη δημόσια ζωή και σταματούν σχεδόν εντελώς τα ταξίδια και τον τουρισμό. Δεδομένου ότι πρόκειται για κρίση απρόβλεπτων ακόμη διαστάσεων από την αρχή της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η ευρωπαϊκή κοινότητα των τουριστικών γραφείων και των διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει να στέλνει έντονο μήνυμα προς την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική βιομηχανία.

Είναι ανάγκη να βρεθεί μια ταχεία λύση στις μαζικές ακυρώσεις ταξιδιών, ως αποτέλεσμα των αρνητικών ταξιδιωτικών οδηγιών και του κλεισίματος των συνόρων. Η ακύρωση των ταξιδιών προκαλεί αυτή τη στιγμή μία υπερβολική εκροή ρευστότητας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στη χρεοκοπία χιλιάδων ταξιδιωτικών επιχειρήσεων (τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών) στο άμεσο μέλλον.

Ο Pawel Niewiadomski, Πρόεδρος της ECTAA, δήλωσε: «Οι κυβερνήσεις και ο τουριστικός τομέας συνεργάζονται για να βρουν πρακτικές λύσεις τόσο για τους πελάτες όσο και για τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως την παροχή στους πελάτες ενός κουπονιού (voucher) για να ταξιδέψουν μετά την κρίση, αντί για επιστροφές χρημάτων. Χρειαζόμαστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παραχωρήσει αυτή την κατ’ εξαίρεση ευελιξία στην εφαρμογή της Οδηγίας 2015/2302 για τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς. Είναι προς το συμφέρον όλων μας: πελατών, ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, προμηθευτών και κυβερνήσεων». Πρόσθεσε δε, ότι «οι πελάτες δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα αν οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις χρεοκοπήσουν και δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για να πραγματοποιήσουν επιστροφές». Επιπλέον, η ECTAA ζητά από την Επιτροπή να επιτρέψει και να καλέσει τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν επειγόντως τις δυνατότητες που τους παρέχει το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υποστηρίξουν οικονομικά τους διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών, τα τουριστικά γραφεία, καθώς και ολόκληρη την τουριστική αλυσίδα (μεταφορές, υπηρεσίες διαμονής και άλλους παρόχους υπηρεσιών).

Όπως και στη Νέα Ζηλανδία, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει ήδη να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εισφέρουν ένα σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ σε μία δέσμη δαπανών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις του Covid-19 στην οικονομία. Είναι ουσιώδες να υπάρξει ένα φιλόδοξο και ισχυρό θετικό μήνυμα, για να βοηθήσει την οικονομία να αναμείνει την ανάκαμψη.


Η ECTAA συγκεντρώνει τους εθνικούς Συνδέσμους τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών 30 ευρωπαϊκών κρατών, από τους οποίους οι 27 βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αντιπροσωπεύει περίπου 70.000 επιχειρήσεις. Διαθέτει επίσης τέσσερα διεθνή μέλη, από το Ισραήλ, τη Μαλαισία, το Μαρόκο και την Τυνησία.

 

 
 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack

Android cihazlariniz icin apk uygulamalar indir yapabileceginiz site sizleri beklemektedir. apk oyun indir
En guzel bayanlar ile seks sohbet numara adreslerini hemen arayarak eglenin. Eger o adresteki bayanlari begenmez iseniz sex hatti sitesini kontrol edebilirsiniz sohbet hatları
Hd ve donmadan mobil porno izlemek isterseniz hemen sitemize bekliyoruz.